DURF wil betaalbare woningen bij Hendrikkanaal

dinsdag 7 september 2021

DURF wil nieuwe betaalbare woningen bij het Prins Hendrikkanaal

Er is sprake van een wooncrisis. De gemeente Katwijk moet elke mogelijkheid bekijken om de woningnood voor onze inwoners te verlichten. De gemeente onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor nieuwbouw aan het Prins Hendrikkanaal. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden bij het voormalig Rabobankgebouw en de supermarkt Dirk. Er kan zo een volledig plan voor het gebied komen.

DURF is er een groot voorstander dat er snel meer woningen worden gebouwd in onze gemeente. Uiteindelijk is meer bouwen één van de belangrijkste manieren om de druk op de woningmarkt te verlichten. Wij zullen wel eisen dat er betaalbare woningen zullen worden gebouwd. In het verleden is er in de gemeente Katwijk te vaak gekozen voor dure koopwoningen, terwijl er voor betaalbare koop en sociale huurwoningen geen aandacht was. Dit is voor ons geen optie meer en daar zal DURF dan ook niet mee instemmen.

In de laatste maanden van deze raadsperiode zullen wij als DURF aandacht blijven vragen voor de volkshuisvesting en knokken voor een eerlijke woningmarkt zodat deze voor meer Katwijkers beschikbaar is. Ook zullen wij controleren dat er voor het einde van dit jaar een definitief ontwerp ligt voor de nieuwe woningen aan het Prins Hendrikkanaal.

Sonny Spek

Sonny Spek

Lijsttrekker