Pieter Verbeek

Pieter Verbeek

Mijn naam is Pieter Verbeek, woonachtig in Rijnsburg en werkzaam als journalist.

Ik volg al een jaar of tien aandachtig de politiek. Belangrijke debatten probeer ik te volgen op de televisie en via het nieuws en talkshows probeer ik ook de nodige informatie mee te krijgen. Ik vind het zelf ook leuk om mezelf in een debat te mengen. Of dat nou via social media is of met bekenden.

De afgelopen jaren zat DURF als oppositiepartij in de gemeenteraad. Vanuit de oppositie is het makkelijk om het beleid van een coalitie af te kraken. Dat gebeurt in de praktijk vaak door enkel boe te roepen en zonder oplossingen aan te dragen. Ik vind het fijn dat DURF daar niet aan meedoet en op een constructieve manier probeert om van Katwijk een nog mooiere gemeente te maken.

Verder spreekt het mij erg aan dat DURF de politiek dichterbij de inwoners probeert te brengen. Inwoners moeten betrokken worden bij lastige vraagstukken, zelf ben ik ook een voorstander van een referendum, op zowel landelijk als lokaal niveau. Dat zou naar mijn mening ook bijdragen aan het herstellen van het vertrouwen van mensen in de politiek. DURF probeert daar zeker zijn steentje aan bij te dragen en ik hoop dat we ons werk van de afgelopen jaren met nog meer mensen kunnen voortzetten in de komende periode.