Justin Soetendal

Justin Soetendal

Mijn naam is Justin Soetendal, 23 jaar oud en woonachtig in Rijnsoever. Geschiedenis is een van mijn passies en in 2022-2023 rond ik mijn bachelor studie geschiedenis aan de Leidse Universiteit af. Naast mijn studie geschiedenis ben ik een ondernemer en fervent sporter. Ook interesseer ik mij zeer in blockchaintechnologie en (geo)politieke- en macro-economische ontwikkelingen.

De huidige tijd en de tijd die eraan komt is er een van veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen op de woningmarkt, het klimaat en op sociaal vlak. Om deze veranderingen het hoofd te bieden is er vertrouwen nodig in de politiek. Echter worden we met het tegenovergestelde geconfronteerd. Dit baart mij zorgen. Er is een groeiende kloof tussen burger en politiek. Het vertrouwen in en daarmee het draagvlak voor de (lokale) politiek is laag. Dit kan en moet beter.

Alleen met elkaar kunnen we een vuist maken tegen polarisatie en alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we met de aanstaande veranderingen kunnen omgaan. Directere betrokkenheid van de burger met lokale politiek, denk aan referendums, en democratische vernieuwing zijn voor DURF onder andere prioriteit. Dit is waarom ik mij namens DURF verkiesbaar heb gesteld. Aandachtsgebieden waar ik mij namens DURF mee bezig wil houden, naast democratisering en politieke vernieuwing, zijn huisvesting en dan in het bijzonder voor starters, lokaal ondernemerschap, sport & bewegen en recreatieve mogelijkheden voor jongeren binnen de gemeente.

Mijn missie is om per vraagstuk te kijken wat er nou werkelijk dient te gebeuren en hoe hier het beste invulling aan gegeven kan worden. Laten we hierom simpele zaken dan ook daadwerkelijk simpel te houden. Wel zo makkelijk. Doet u mee?